George Benson
Četvrtak 23. Jul 2009. 21:00h
Summertime Festival 2009, Sava Centar

02. jul 2009.

 
 
 
 



Svestrani američki muzičar, legendarni jazz i funk gitarista, kompozitor i pevač George Benson nastupiće u Sava Centru 23. jula ove godine u okviru Summertime Festivala 2009.
Rodjen je 1943. u Pitsburgu, Pensilvanija, karijeru je započeo kao Jazz gitarista. Tokom duge i plodne karijere saradjivao je sa nizom velikana jazz muzike od Lonnire Smitha i Ronnie Cuber-a, pa do legendi kao što su Miles Davis, Quincy Jones, Chet Atkins i Al Jarreau.
Višestruki je dobitnik nagrade „Grammy“, snimio je preko 60 albuma od kojih je veliki broj prodat u platinastom ili zlatnom tiražu.
Široj muzičkoj publici poznat je i kao pevač niza pop i R & B hitova kao što su: „Give Me The Night“, "Breezin", „Lady Love Me (One More Time)“, „Turn Your Love Around“, Inside Love Me (So Personal)“, „In Your Eyes“ ili „This Masquerade“.

Organizatori koncerta su Sava centar i Avalon produkcija.



 

 
 

festivali

 

iz mog ugla

SMV Group
Bože, stvarno se događa!



Stanley Clarke, Marcus Miller i Victor Wooten. Zajedno, na jednom mestu, jedan do drugog. Pa ko je tu glavni? Nema glavne uloge. Tri čarobnjaka voze svoju priču zajedno. I to uživo. Na turneji nazvanoj The Thunder Tour.

Zoran Ingilizov